Studiu: Interesul pentru locuinţele noi din Theodor Pallady a crescut cu 94% în ultimii 4 ani
A.D.
Miscellanea / 28 noiembrie
În ultimii patru ani, locuinţele HILS Development din zona Theodor Pallady au înregistrat o creştere semnificativă a valorii, depăşind atât media zonei, cât şi alte proiecte similare din Bucureşti, conform analizei "Noua Capitală" realizate de HILS Development pe baza datelor Imobiliare.ro. Astfel, valoarea unui apartament de 2 camere din complexul HILS Pallady a crescut cu 42%, comparativ cu media zonei de 28% şi peste proiecte rezidenţiale similare din alte zone ale Capitalei, precum Aviaţiei, Berceni sau Titan.
"În ultimii patru ani, zona Theodor Pallady a devenit tot mai atractivă, atât pentru clienţii care au achiziţionat locuinţe pentru uz personal, cât şi pentru cei interesaţi de investiţii imobiliare. Dezvoltarea infrastructurii, proximitatea metroului şi prezenţa unui pol comercial important au contribuit la creşterea semnificativă a cererii pentru apartamente noi, dar şi la aprecierea preţurilor de vânzare şi închiriere. HILS Development s-a implicat activ în transformarea acestei zone, iar prin cele şase proiecte rezidenţiale finalizate sau în construcţie, suntem mândri să afirmăm că am avut un rol esenţial în dezvoltarea sa", spune Bogdan Bălaşa, General Manager HILS Development.
"Dacă în ultimii ani bucureştenii au manifestat un interes general pentru locuinţe noi, astăzi criteriile de selecţie devin tot mai sofisticate. Calitatea locuirii, istoricul dezvoltatorului şi accesul la infrastructură sunt factori care cântăresc din ce în ce mai mult în decizia de cumpărare. Vedem, de exemplu, un interes crescut pentru zone precum Theodor Pallady, unde noile proiecte rezidenţiale şi investiţiile în infrastructură atrag tot mai mulţi cumpărători", subliniază Daniel Crainic, Director de Marketing Imobiliare.ro.
Interesul bucureştenilor pentru achiziţia de locuinţe noi destinate familiilor aproape s-a dublat în ultimii patru ani, cu o creştere de 94% a cererii pentru apartamente cu preţuri între 100.000 şi 150.000 euro în zona Theodor Pallady, situând-o printre cele mai atractive cartiere noi. Aceeaşi cerere a fost observată şi în cartierele Drumul Taberei, Militari şi Politehnica în această categorie de preţ.
Cererea de locuinţe în zona de preţ 80.000-100.000 euro a crescut cu 63% în ultimii patru ani, plasând cartierul Pallady în topul preferinţelor potenţialilor cumpărători, alături de zone precum Drumul Taberei şi Berceni.
Zona Theodor Pallady oferă unul dintre cele mai bune randamente imobiliare din Bucureşti, plasându-l în topul 3 al preferinţelor potenţialilor investitori imobiliari, cu un randament brut de 7,2% pentru apartamentele de 2 camere, depăşit doar de Berceni (7,3%) şi Militari (9,4%). Chiriile în zona Theodor Pallady au crescut semnificativ:pentru o garsonieră, costul mediu lunar este de 380 euro (+41% faţă de 2020), iar pentru un apartament de 2 camere, chiria este de 497 euro (+35%). Comparativ, cele mai mici randamente ale investiţiilor imobiliare în apartamente noi, de 2 camere, se înregistrau în Regie (5%), Politehnica şi Muncii (5,1%). Randamentul brut pentru un apartament similar în zona Theodor Pallady era de 6,8% în urmă cu 4 ani.
În cât timp poţi vinde un apartament nou în Bucureşti
În 2024, un apartament nou din zona Theodor Pallady s-a vândut într-un interval de 42 de zile, cu 17 zile mai rapid decât media zonelor din Bucureşti şi cu 7 zile mai repede faţă de acum 4 ani. Preţul mediu pentru un apartament de 2 camere a crescut cu 28%, ajungând la 83.000 euro. Theodor Pallady se află printre zonele cu cea mai scurtă perioadă de vânzare, alături de Regie (42 de zile) şi Nicolae Grigorescu (33 de zile). În acelaşi timp, chiriile în Bucureşti au înregistrat creşteri semnificative în ultimii patru ani, atât în funcţie de zonă, cât şi de tipul locuinţei, conform analizei "Noua Capitală" realizate de HILS Development pe baza datelor Imobiliare.ro.
În zona Theodor Pallady, chiria medie pentru garsoniere a ajuns la 380 euro, în creştere cu 41% faţă de 2020, iar zonele Aviaţiei şi Pipera au avut creşteri similare. Pentru apartamentele de 2 camere, chiria medie a crescut cu 35%, ajungând la 497 euro, cu creşteri comparabile în zonele Militari şi Crângaşi. La apartamentele de 3 camere, chiria medie a urcat cu 34%, atingând 555 euro, iar cele mai mari creşteri s-au înregistrat în Drumul Taberei, Pipera şi Militari.
2020, între 21% şi 116%. Cele mai mici creşteri, de până la 25%, au fost în zonele Bulevardul Basarabia (111.201 euro), Obor (120.995 euro) şi Berceni (74.000 euro), în timp ce cele mai mari creşteri au fost în Drumul Taberei (+116%), Gorjului (+65%) şi Regie (+62%), unde preţurile medii au ajuns la 112.000 euro (Drumul Taberei şi Gorjului) şi 145.000 euro (Regie). În zona Theodor Pallady, preţul mediu pentru un apartament de 2 camere a fost de 83.096 euro în 2024, cu 28% mai mult decât acum patru ani.
Cele mai scumpe zone pentru apartamente de 2 camere rămân Muncii (157.808 euro), Aviaţiei (150.000 euro), Regie (145.000 euro) şi Politehnica (141.200 euro).
HILS Development, cu un important portofoliu rezidenţial în estul Bucureştiului, deţine şase proiecte mari, ce pot ajunge la o comunitate de 24.000 de locuitori. Trei dintre acestea sunt deja finalizate şi locuite: HILS Pallady, Splai şi Brauner. Pe termen lung, compania intenţionează să consolideze comunităţile din zona Theodor Pallady şi să finalizeze proiectele HILS Sunrise, Titanium şi Republica.
"Noua Capitală. Harta locuinţelor preferate de bucureşteni şi evoluţia noilor cartiere rezidenţiale dezvoltate în ultimii 4 ani" este o analiză realizată de HILS Development în colaborare cu Imobiliare.ro. Datele oferă o viziune detaliată asupra preferinţelor bucureştenilor şi a dezvoltării noilor cartiere rezidenţiale în capitală.
Opinia Cititorului